Лененото семе обикновено се използва за подобряване на здравето на храносмилането или облекчаване на запек. Лененото семе също може да помогне за понижаване на общия холестерол в кръвта и нивата на липопротеините с ниска плътност (LDL или „лош“) холестерол, което може да помогне за намаляване на риска от сърдечни заболявания.
Необходими продукти:
1/2 чаша кремообразно фъстъчено масло
1/4 чаша кафява захар
2 супени лъжици масло течно кокосово или растително масло
1 голямо яйце
1 чаена лъжичка ванилов екстракт
1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат
2 супени лъжици смляно ленено брашно
3/4 чаша овесени ядки
1/2 чаша пълнозърнесто брашно
1/4 чаша мини шоколадов чипс по желание
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 350°F. Постелете блат с подложка за печене или пергаментова хартия.
С помощта на стойка или ръчен миксер разбъркайте фъстъчено масло, кафявата захар и олиото до гладкост. Разбъркайте яйцето, след това смесете сода за хляб, брашно от ленено семе, овесените ядки и пълнозърнестото брашно. Разбъркайте с шоколадов чипс (по избор).
С помощта на лъжица за бисквитки с 2 супени лъжици загребете топки тесто с еднакъв размер върху вашия блат. Те няма да се разлеят, така че могат да бъдат близо една до друга. Натиснете леко надолу със зъбците на вилицата.
Печете около 9-11 минути, докато дъното започне да става златисто. Не изваждайте от бисквитения блат, докато не се охладят. Те са много крехки, докато се стегнат. Те все още ще бъдат по-ронливи от нормалната бисквитка, но ще останат заедно, след като изстинат.
Чудесно за закуска или за лека закуска след училище! Съхранявайте в херметически затворен контейнер до 3 дни или замразявайте до един месец.
За онлайн поръчка на ленено семе натиснете ТУК.
Източник: https://www.crazyforcrust.com/peanut-butter-breakfast-cookies/
Тази статия все още няма коментари