Турското кафе "Мехмет Ефенди" се слави с уникален, плътен вкус и аромат. Използват се подбрани сортове висококачествено кафе Арабика.
За разлика от другите марки кафе, това се приготвя по автентична рецепта - зърната се изпичат и се смилат много фино. По този начин се запазвя естественият аромат и съставките на кафето. Повечето други марки кафе първо извличат по термичен път екстракта за производство на инстантното кафе и след това зърната изкуствено се обогатяват с мазнини.
Марката "Мехмет Ефенди" е позната и използвана от 1871 година. За приготвянето на качествено турско кафе са необходими джезве, вода и няколко минути...
100% оригинално турско кафе "Мехмет Ефенди" може да закупите лесно от ТУК.
Водата се отмерва с кафена чаша и се слага в джезвето. За всяка чаша вода се слага 1-2 ч.л. кафе (5-6 гр. на чаша от 65 мл.) и две лъжички захар (на вкус).
Разбърква се добре и се вари на бавен огън. След като се надигне пяната се разпределя по малко в чашите. Останалото кафе се слага отново на котлона, докато кипне и се долива в чашите.
По традиция, турското кафе се сервира с чаша вода. Идеята е, че изпивайки първо водата, консуматорът се подготвя за вкуса на кафето.
"Мехмет Ефенди" може да се приготвя и на машина за турско кафе.
Да ви е сладко!
Тази статия все още няма коментари