Телефон за консултации и поръчки на едро:
 087 740 9122

Меню
Меню
Кафе "Мехмет Ефенди" - наслада, приготвена на джезве

16.05.2022 19:26:26

Кафе "Мехмет Ефенди" - наслада, приготвена на джезве

Турското кафе "Мехмет Ефенди" се слави с уникален, плътен вкус и аромат. Използват се подбрани сортове висококачествено кафе Арабика.

За разлика от другите марки кафе, това се приготвя по автентична рецепта  - зърната се изпичат и се смилат много фино. По този начин се запазвя естественият аромат и съставките на кафето. Повечето други марки кафе първо извличат по термичен път екстракта за производство на инстантното кафе и след това зърната изкуствено се обогатяват с мазнини. 

Марката "Мехмет Ефенди" е позната и използвана от 1871 година. За приготвянето на качествено турско кафе са необходими джезве, вода и няколко минути...

100% оригинално турско кафе "Мехмет Ефенди" може да закупите лесно от ТУК.

Водата се отмерва с кафена чаша и се слага в джезвето. За всяка чаша вода се слага 1-2 ч.л. кафе (5-6 гр. на чаша от 65 мл.) и две лъжички захар (на вкус). 

Разбърква се добре и се вари на бавен огън. След като се надигне пяната се разпределя по малко в чашите. Останалото кафе се слага отново на котлона, докато кипне и се долива в чашите. 

По традиция, турското кафе се сервира с чаша вода. Идеята е, че изпивайки първо водата, консуматорът се подготвя за вкуса на кафето. 

"Мехмет Ефенди" може да се приготвя и на машина за турско кафе. 

Да ви е сладко!

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Рецепти

Рецепти

Кафе "Мехмет Ефенди" - наслада, приготвена на джезве

Кафе "Мехмет Ефенди" - наслада, приготвена на джезве

Турското кафе "Мехмет Ефенди" се слави с уникален, плътен вкус и аромат. Използват се подбрани сортове висококачествено кафе Арабика.За разлика от другите Турското кафе "Мехмет Ефенди" се слави с уникален, плътен вкус и аромат. Използват се подбрани сортове висококачествено кафе Арабика.За разлика от другите 2022-05-16T19:26:27+03:00 Кафе "Мехмет Ефенди" - наслада, приготвена на джезве

<p><a href="https://baharika.bg/product/tursko-kafe-mehmet-efendi-100-gr-kurukahveci" target="_blank" rel="noopener"><strong>Турското кафе "Мехмет Ефенди"</strong></a> се слави с уникален, плътен вкус и аромат. Използват се подбрани сортове висококачествено кафе Арабика.</p> <p>За разлика от другите марки кафе, това се приготвя по автентична рецепта&nbsp; - зърната се изпичат и се смилат много фино. По този начин се запазвя естественият аромат и съставките на кафето. Повечето други марки кафе първо извличат по термичен път екстракта за производство на инстантното кафе и след това зърната изкуствено се обогатяват с мазнини.&nbsp;</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16936/files/image/efendi-2.jpg" /></p> <p><em><strong>Марката "Мехмет Ефенди" е позната и използвана от 1871 година.</strong></em> За приготвянето на качествено турско кафе са необходими джезве, вода и няколко минути...</p> <p><strong>100% оригинално турско кафе "Мехмет Ефенди"</strong> може да закупите лесно от<a href="https://baharika.bg/product/tursko-kafe-mehmet-efendi-100-gr-kurukahveci" target="_blank" rel="noopener"><strong> ТУК</strong></a>.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16936/files/image/efendi-3.jpeg" /></p> <p>Водата се отмерва с кафена чаша и се слага в джезвето. За всяка чаша вода се слага 1-2 ч.л. кафе (5-6 гр. на чаша от 65 мл.) и две лъжички захар (на вкус).&nbsp;</p> <p>Разбърква се добре и се вари на бавен огън. След като се надигне пяната се разпределя по малко в чашите. Останалото кафе се слага отново на котлона, докато кипне и се долива в чашите.&nbsp;</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16936/files/image/efedi-1.jpg" /></p> <p>По традиция, турското кафе се сервира с чаша вода. Идеята е, че изпивайки първо водата, консуматорът се подготвя за вкуса на кафето.&nbsp;</p> <p><a href="https://baharika.bg/product/tursko-kafe-mehmet-efendi-100-gr-kurukahveci" target="_blank" rel="noopener"><strong>"Мехмет Ефенди"</strong></a> може да се приготвя и на машина за турско кафе.&nbsp;</p> <p>Да ви е сладко!</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16936/files/image/efendi-1.jpeg" /></p>

, , , , ,
Сравнение на продукти