Телефон за консултации и поръчки на едро:
 087 740 9122

Меню
Меню
Меласа от нар - какво представлява и какви са ползите от нея?

10.03.2022 12:18:57

Меласа от нар - какво представлява и какви са ползите от нея?

Меласата от нар е един изключително вкусен и едновременно с това полезен за човешкия организъм продукт. Той се приготвя много лесно, като можете да използвате готов сок от нар или сами да си го приготвите като почистите зърната на плода и изстискате сока. 

Поръчайте оригинална турска меласа (петмез) от ТУК.

След това се сварява със захар и лимонов сок в съотношение (примерно):

1 литър сок от нар

1/2 ч.ч. захар

5. с.л. лимонов сок

Всички продукти се смесват в походящ съд и получената смес се вари до получаване на гъст сироп. Може да се съхранява в хладилник.

Готовата за консумация меласа от нар има сладко-трапчив вкус. Използва се като дресинг за салати и като марината на различни видове меса.

Богата е на антиоксиданти, което я прави полезна за имунната ни система. Понижава нивото на холестерола и има съдържание на витамини от група В, които помагат на мускулите, сърдечно-съдовата, нервната и храносмилателната системи. 

Направен като паста, с добавени различни по вид билки, нарът има и слабително действие. Премахва подутия стомах, спомага изгарянето на мазнините и подобрява неспокойния сън. 

Паста от нар и розмарин за отслабване поръчайте от ТУК.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Полезни статии за здравословно хранене

Полезни статии за здраволсовно хранене

Меласа от нар - какво представлява и какви са ползите от нея?

Меласа от нар - какво представлява и какви са ползите от нея?

Меласата от нар е един изключително вкусен и едновременно с това полезен за човешкия организъм продукт. Той се приготвя много лесно, като можете да използв Меласата от нар е един изключително вкусен и едновременно с това полезен за човешкия организъм продукт. Той се приготвя много лесно, като можете да използв 2022-03-10T12:19:00+02:00 Меласа от нар - какво представлява и какви са ползите от нея?

<p><a href="https://baharika.bg/product/petmez-ot-nar-340-gr-furkan" target="_blank" rel="noopener"><strong>Меласата от нар</strong></a> е един изключително вкусен и едновременно с това полезен за човешкия организъм продукт. Той се приготвя много лесно, като можете да използвате готов сок от нар или сами да си го приготвите като почистите зърната на плода и изстискате сока.&nbsp;</p> <p>Поръчайте оригинална турска меласа (петмез) от <a href="https://baharika.bg/product/petmez-ot-nar-340-gr-furkan" target="_blank" rel="noopener">ТУК</a>.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16936/files/image/nar-1.jpg" /></p> <p>След това се сварява със захар и лимонов сок в съотношение (примерно):</p> <p><em><strong>1 литър сок от нар</strong></em></p> <p><em><strong>1/2 ч.ч. захар</strong></em></p> <p><em><strong>5. с.л. лимонов сок</strong></em></p> <p>Всички продукти се смесват в походящ съд и получената смес се вари до получаване на гъст сироп. Може да се съхранява в хладилник.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16936/files/image/nar-4.jpg" width="765" height="510" /></p> <p>Готовата за консумация<a href="https://baharika.bg/product/petmez-ot-nar-340-gr-furkan" target="_blank" rel="noopener"><strong> меласа от нар</strong></a> има сладко-трапчив вкус. Използва се като дресинг за салати и като марината на различни видове меса.</p> <p>Богата е на антиоксиданти, което я прави полезна за имунната ни система. Понижава нивото на холестерола и има съдържание на витамини от група В, които помагат на мускулите, сърдечно-съдовата, нервната и храносмилателната системи.&nbsp;</p> <p><a href="https://baharika.bg/product/petmez-ot-nar-340-gr-furkan" target="_blank" rel="noopener"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16936/files/image/nar-5.jpeg" /></a></p> <p>Направен като паста, с добавени различни по вид билки, нарът има и слабително действие. Премахва подутия стомах, спомага изгарянето на мазнините и подобрява неспокойния сън.&nbsp;</p> <p>Паста от нар и розмарин за отслабване поръчайте от <a href="https://baharika.bg/product/pasta-ot-nar-za-otslabvane-400-gr-nurs" target="_blank" rel="noopener"><strong>ТУК</strong></a>.</p> <p><a href="https://baharika.bg/product/pasta-ot-nar-za-otslabvane-400-gr-nurs" target="_blank" rel="noopener"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16936/files/image/nar-6.jpeg" /></a></p>

, , , ,
Сравнение на продукти