Бадемовото брашно е богато на витамин Е и други антиоксиданти, които помагат за намаляване на риска от сериозни здравословни проблеми като рак, диабет, инсулт и сърдечни заболявания. Също така е отличен източник на: Манган. Магнезий.
Бадемовото брашно се прави от смлени, бланширани бадеми. Бадемовото брашно се прави чрез премахване на обелките на бадемите чрез кипене във вода и след това чрез смилане и пресяване на бадемите до фина консистенция, подобна на брашно.
Необходими продукти:
3 узрели банана (големи)
3 големи яйца
1 чаена лъжичка чист екстракт от ванилия
1 ч.л.канела
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
1/2 ч. л. бакпулвер
1/4 чаена лъжичка сол
3 чаши бадемово брашно
1/4 чаша чипс от черен шоколад
Спрей за готвене
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 350 градуса F и напръскайте силиконовата форма за мъфини със спрей за готвене.
В мощен блендер или кухненски робот добавете банани, яйца, ванилия, канела, сода за хляб + прах, сол и обработете до гладкост.
Добавете бадемово брашно и обработете достатъчно, за да се комбинират. Направете пауза, изстържете стените и обработете малко отново, за да комбинирате. Добавете парченца шоколад и разбъркайте с шпатула.
С помощта на лъжица за сладолед разделете тестото между 12 отвора на предварително приготвена форма за мъфини и печете 30 минути или докато стане златисто кафяво и поставената клечка за зъби излезе чиста.
Извадете от фурната, оставете да изстине 20 минути и се насладете.
За онлайн поръчка на бадемово брашно натиснете .
Източник: https://ifoodreal.com/almond-flour-banana-muffins/
Тази статия все още няма коментари