Телефон за консултации и поръчки на едро:
 087 740 9122

Меню
Меню
Пловдивчани предлагат щипка здраве по джоба на всеки

19.02.2022 11:01:01

Пловдивчани предлагат щипка здраве по джоба на всеки

В специализираните магазини „Бахарика” може да намерите над 100 вида подправки, различни варива, ядки, сушени плодове, семена, тахани и био храни

Казват, че качествените продукти и здравословно хранене са ключа към добро здраве и превенция на болестите. Съществуват редица храни, които се отличават с безброй полезни съставки, оказващи благотворно въздействие върху човешкия организъм. Ако понятието „здравословен начин на живот” ви звучи нереално и трудно постижимо, бъдете сигурни – това не е така. Знаем, че няма нищо, което да постигнем с един замах, всеки от нас е наясно и с това, че воденето на здравословен живот не може да стане за един ден, но може всекидневно да правите малки и ползотворни крачки към целта.

Ето защо, собствениците на магазини „Бахарика” ви канят да ги посетите, а ние ви гарантираме, че няма да останете разочаровани. И двата обекта са разположени на територията на град Пловдив – единият се намира на Събота пазара  ул. Гевгили 42, а другия, който отвори врати преди няколко месеца е разположен на ул.Богомил",срещу хотел Норис.

Магазин "Бахарика" - Събота пазара, ул. Гевгили 42

Магазин "Бахарика" - ул. Богомил, срещу х-л Норис

Специализираните магазини „Бахарика” предлагат  над 100 вида подправки, различни варива, ядки, сушени плодове, семена, тахани и био храни и най-важното – с най-добро качество и на повече от изгодни цени! За тези от вас, които нямат възможност да отидат до обектите, магазини „Бахарика” предлагат и доставка до дома, която в рамките на град Пловдив е напълно безплатна!

Богатият асортимент от продукти, които се предлагат в био магазина със сигурност ще накарат в главата ви да изникнат куп въпроси, но не се притеснявайте и за това! Любезния персонал освен, че посреща всеки клиент с усмивка, може да ви даде и пълна информация за предлаганите продукти, както и за тяхната употреба.

Още с влизането, ароматът на подправки сякаш омайва клиентите... Голяма част от тях са прилежно наредени в чувалчета и може да си купите насипно, на изключително добри цени по джоба на всеки.

Освен добре познатите имена, сред тях ще видите и такива, които може да си купите само от магазини „Бахарика” и няма да намерите никъде другаде в града.  Името им пък идва от гръцката дума μπαχαρικά (бахарикА), което в превод означава „подправки”.

Какво може да намерим в магазини „Бахарика”?

Магазините разполагат с богат асортимент от подправки, варива, семена и сушени плодове, които само там може да откриете насипно и да си купите толкова, колкото ви е на сърце. Доста често може да ги намерите и на промоционални цени, а качеството е повече от гарантирано. Магазинът разполага и с обособент щанд за био храни и продукти, подходящи за вегани, диабетици и за тези от вас, които са запалени по фитнеса.

Варива

Варивата са една от най-силните страни на магазина, а изборът от такива е огромен. От ден на ден те стават все по модерни и търсени от клиентите.

В „Бахарика” те се продават насипно, а разнообразието е изключително голямо. 

Сред най-търсените и интересни предложения са:

Ориз Басмати - той е с по-продълговати зърна и е кръстен на тропическия цвят басмати от Югоизточна Азия. Той трябва да отлежи около година след беритбата, за да развие напълно вкуса си с дъх на ядки, а когато се свари, зърната му се издължават, вместо да се сплескват, както става при повечето сортове ориз. Оризът басмати съдържа по-малко скорбяла и е по-богат на амилоза – една от разно­видностите на скорбялата – в сравнение с другите видове ориз, поради което има по-нисък гликемичен индекс (ГИ), около 58.

Див ориз – той е специфична, ненапълно зърнена култура, като в действителност е от семето на вид водна трева, специфична за САЩ и Канада. Дивият ориз съдържа големи количества протеини и фибри, и има приятен вкус на ядки.

Императорски ориз - той е доста рядък в сравнение с кафявите и белите си събратя. Но отвсякъде погледнато, черният ориз е поне с едно ниво над другите, когато става дума за съдържание на хранителни вещества и ползи за здравето.

Червен ориз - е един от най-полезните сортове на ориза. Ползите му за здравето на човека са известни още от времената на Древен Китай, където за него се носели легенди. Наричали го „забранения ориз”, тъй като бил достъпен само за членовете на императорското семейство.

Ориз Арборио -  е идеален за различни италиански ястия като ризото, например. Името на ориз Арборио идва от китното едноименно селце в Северна Италия, където за първи път е култивиран и селектиран.

Тур-дал (нахутена леща) и Уру – дал -вид индийска леща, нахутена на вкус - обелена. Използва се за направата на супи, салати и ястия.

Булгур – това е една от най-силните страните на магазина, който предлага голям избор от варивото – пълнозърнест булгур, булгур със зеленчуци и булгур фрике са само част от предложенията.

Булгурът е пълноценна зърнена храна, за чиито полезни свойства се знае от векове насам. По отношение на минералните вещества и витамините булгурът е надежден източник на калций, желязо, магнезий, фосфор, калий, натрий, цинк, йод, мед, манган, селен, витамини, B12 и редица аминокиселини.

В магазина може да намерите още: различни видове нахут, марокански кус-кус, жълта леща, салатен боб, елда, лимец, царевица за готвене, която по турски се добавя към фасула или към супи, фава (жълт грах) и много други.

Подправки – ароматните подправки също са едни от най-търсените продукти, които предлага магазин „Бахарика”. Само там може да намерите:

Цейлонска канела, урфа, сечуански пипер, бяло маково семе, бербере, бахар, кайенски пипер, пушена морска сол, суха горчица и така нашумялите масали от Мароко – гарам, даба, корма къри, чат, пан, раджина и тандури.

Само тук може да си купите и подправката „Мастика”.

Семена

В уникалния био магазин може да откриете насипно и така модерните в последно време семена от чиа, киноа, лимец, черен сусам и други.

Сушени плодове - те са едно истинско съкровище в света на храните, което често подценяваме или забравяме. Забележително вкусна и полезна храна, богата на прости захари – предимно фруктоза и глюкоза, те дават много енергия и са изключително полезни.

Магазина предлага богат избор от фурми, сушени кайсии, сини сливи и много други.

Те се предлагат и в микс със сурови ядки, които са другата силна страна на „Бахарика”.

Био щанд – за почитателите на био продуктите, на този щанд има от всичко за всеки. Най-голям остава интереса към кокосовото, какаово масло и сусамовият тахан, които се предлагат на достъпна цена.

Интересни са още предложенията за различни видове масла и протеини.

Все повече нараства интереса и към богатия асортимент от различни по вид пълнозърнести брашна.

Интересна част от магазина заема и рафта със сиропи от бъз, рози, ягоди, малини, дива мента и други.

И още:

За тези от вас, които искат да смелят закупените семена или варива, собствениците предлагат и специална машина за мелене на място.

Почитателите на зехтина пък, могат да се възползват от предложението и да си закупят наливно зехтин екстра върджин от Гърция.

Статия на ТРАФИК Нюз

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Новини

Новини | Верига магазини БАХАРИКА

Пловдивчани предлагат щипка здраве по джоба на всеки

Пловдивчани предлагат щипка здраве по джоба на всеки

В специализираните магазини „Бахарика” може да намерите над 100 вида подправки, различни варива, ядки, сушени плодове, семена, тахани и био храниКазва В специализираните магазини „Бахарика” може да намерите над 100 вида подправки, различни варива, ядки, сушени плодове, семена, тахани и био храниКазва 2022-02-19T11:01:02+02:00 Пловдивчани предлагат щипка здраве по джоба на всеки

<h2>В специализираните магазини &bdquo;Бахарика&rdquo; може да намерите над 100 вида подправки, различни варива, ядки, сушени плодове, семена, тахани и био храни</h2> <div class="single-infos-holder"> <div class="single-infos mb10"></div> </div> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16936/files/image/plovdivchani-predlagat-shtipka-zdrave-1.jpg" /></p> <p>Казват, че качествените продукти и здравословно хранене са ключа към добро здраве и превенция на болестите. Съществуват редица храни, които се отличават с безброй полезни съставки, оказващи благотворно въздействие върху човешкия организъм. Ако понятието &bdquo;здравословен начин на живот&rdquo; ви звучи нереално и трудно постижимо, бъдете сигурни &ndash; това не е така. Знаем, че няма нищо, което да постигнем с един замах, всеки от нас е наясно и с това, че воденето на здравословен живот не може да стане за един ден, но може всекидневно да правите малки и ползотворни крачки към целта.</p> <p>Ето защо, собствениците на магазини &bdquo;Бахарика&rdquo; ви канят да ги посетите, а ние ви гарантираме, че няма да останете разочаровани. И двата обекта са разположени на територията на град Пловдив &ndash; единият се намира на Събота пазара &nbsp;ул. Гевгили 42, а другия, който отвори врати преди няколко месеца е разположен на ул.Богомил",срещу хотел Норис.</p> <p><strong>Магазин "Бахарика" - Събота пазара, ул. Гевгили 42</strong></p> <p><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16936/files/image/plovdivchani-predlagat-shtipka-zdrave-2.jpg" /></strong></p> <p><strong>Магазин "Бахарика" - ул. Богомил, срещу х-л Норис</strong></p> <p><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16936/files/image/plovdivchani-predlagat-shtipka-zdrave-3.jpg" /></strong></p> <p>Специализираните магазини &bdquo;Бахарика&rdquo; предлагат &nbsp;над 100 вида подправки, различни варива, ядки, сушени плодове, семена, тахани и био храни и най-важното &ndash; с най-добро качество и на повече от изгодни цени! За тези от вас, които нямат възможност да отидат до обектите, магазини &bdquo;Бахарика&rdquo; предлагат и доставка до дома, която в рамките на град Пловдив е напълно безплатна!</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16936/files/image/plovdivchani-predlagat-shtipka-zdrave-4.jpg" /></p> <p>Богатият асортимент от продукти, които се предлагат в био магазина със сигурност ще накарат в главата ви да изникнат куп въпроси, но не се притеснявайте и за това! Любезния персонал освен, че посреща всеки клиент с усмивка, може да ви даде и пълна информация за предлаганите продукти, както и за тяхната употреба.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16936/files/image/plovdivchani-predlagat-shtipka-zdrave-5.jpg" /></p> <p>Още с влизането, ароматът на подправки сякаш омайва клиентите... Голяма част от тях са прилежно наредени в чувалчета и може да си купите насипно, на изключително добри цени по джоба на всеки.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16936/files/image/plovdivchani-predlagat-shtipka-zdrave-6.jpg" /></p> <p>Освен добре познатите имена, сред тях ще видите и такива, които може да си купите само от магазини &bdquo;Бахарика&rdquo; и няма да намерите никъде другаде в града.&nbsp; Името им пък идва от гръцката дума &mu;&pi;&alpha;&chi;&alpha;&rho;&iota;&kappa;ά (бахарикА), което в превод означава &bdquo;подправки&rdquo;.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16936/files/image/plovdivchani-predlagat-shtipka-zdrave-7.jpg" /></p> <p><strong>Какво може да намерим в магазини &bdquo;Бахарика&rdquo;?</strong></p> <p>Магазините разполагат с богат асортимент от подправки, варива, семена и сушени плодове, които само там може да откриете насипно и да си купите толкова, колкото ви е на сърце. Доста често може да ги намерите и на промоционални цени, а качеството е повече от гарантирано. Магазинът разполага и с обособент щанд за био храни и продукти, подходящи за вегани, диабетици и за тези от вас, които са запалени по фитнеса.</p> <p><strong>Варива</strong></p> <p>Варивата са една от най-силните страни на магазина, а изборът от такива е огромен. От ден на ден те стават все по модерни и търсени от клиентите.</p> <p>В &bdquo;Бахарика&rdquo; те се продават насипно, а разнообразието е изключително голямо.&nbsp;</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16936/files/image/plovdivchani-predlagat-shtipka-zdrave-8.jpg" /></p> <p><strong>Сред най-търсените и интересни предложения са:</strong></p> <p><strong>Ориз Басмати</strong>&nbsp;- той е с по-продълговати зърна и е кръстен на тропическия цвят басмати от Югоизточна Азия. Той трябва да отлежи около година след беритбата, за да развие напълно вкуса си с дъх на ядки, а когато се свари, зърната му се издължават, вместо да се сплескват, както става при повечето сортове ориз. Оризът басмати съдържа по-малко скорбяла и е по-богат на амилоза &ndash; една от разно&shy;видностите на скорбялата &ndash; в сравнение с другите видове ориз, поради което има по-нисък гликемичен индекс (ГИ), около 58.</p> <p><strong>Див ориз</strong>&nbsp;&ndash; той е специфична, ненапълно зърнена култура, като в действителност е от семето на вид водна трева, специфична за САЩ и Канада. Дивият ориз съдържа големи количества протеини и фибри, и има приятен вкус на ядки.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16936/files/image/plovdivchani-predlagat-shtipka-zdrave-9.jpg" /></p> <p><strong>Императорски ориз -&nbsp;</strong>той е доста рядък в сравнение с кафявите и белите си събратя. Но отвсякъде погледнато, черният ориз е поне с едно ниво над другите, когато става дума за съдържание на хранителни вещества и ползи за здравето.</p> <p><strong>Червен ориз -&nbsp;</strong>е един от най-полезните сортове на ориза. Ползите му за здравето на човека са известни още от времената на Древен Китай, където за него се носели легенди. Наричали го &bdquo;забранения ориз&rdquo;, тъй като бил достъпен само за членовете на императорското семейство.</p> <p><strong>Ориз Арборио</strong>&nbsp;- &nbsp;е идеален за различни италиански ястия като ризото, например. Името на ориз Арборио идва от китното едноименно селце в Северна Италия, където за първи път е култивиран и селектиран.</p> <p><strong>Тур-дал (нахутена леща)</strong>&nbsp;и&nbsp;<strong>Уру &ndash; дал</strong>&nbsp;-вид индийска леща, нахутена на вкус - обелена. Използва се за направата на супи, салати и ястия.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16936/files/image/plovdivchani-predlagat-shtipka-zdrave-10.jpg" /></p> <p><strong>Булгур</strong><span>&nbsp;&ndash; това е една от най-силните страните на магазина, който предлага голям избор от варивото &ndash; пълнозърнест булгур, булгур със зеленчуци и булгур фрике са само част от предложенията.</span></p> <p><span><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16936/files/image/plovdivchani-predlagat-shtipka-zdrave-11.jpg" /></span></p> <p>Булгурът е пълноценна зърнена храна, за чиито полезни свойства се знае от векове насам. По отношение на минералните вещества и витамините булгурът е надежден източник на калций, желязо, магнезий, фосфор, калий, натрий, цинк, йод, мед, манган, селен, витамини, B12 и редица аминокиселини.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16936/files/image/plovdivchani-predlagat-shtipka-zdrave-12.jpg" /></p> <p>В магазина може да намерите още: различни видове нахут, марокански кус-кус, жълта леща, салатен боб, елда, лимец, царевица за готвене, която по турски се добавя към фасула или към супи, фава (жълт грах) и много други.</p> <p><strong>Подправки</strong>&nbsp;&ndash; ароматните подправки също са едни от най-търсените продукти, които предлага магазин &bdquo;Бахарика&rdquo;. Само там може да намерите:</p> <p>Цейлонска канела, урфа, сечуански пипер, бяло маково семе, бербере, бахар, кайенски пипер, пушена морска сол, суха горчица и така нашумялите масали от Мароко &ndash; гарам, даба, корма къри, чат, пан, раджина и тандури.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16936/files/image/plovdivchani-predlagat-shtipka-zdrave-13.jpg" /></p> <p>Само тук може да си купите и подправката &bdquo;Мастика&rdquo;.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16936/files/image/plovdivchani-predlagat-shtipka-zdrave-14.jpg" /></p> <p><strong>Семена</strong></p> <p>В уникалния био магазин може да откриете насипно и така модерните в последно време семена от чиа, киноа, лимец, черен сусам и други.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16936/files/image/plovdivchani-predlagat-shtipka-zdrave-15.jpg" /></p> <p><strong>Сушени плодове -&nbsp;</strong>те са едно истинско съкровище в света на храните, което често подценяваме или забравяме. Забележително вкусна и полезна храна, богата на прости захари &ndash; предимно фруктоза и глюкоза, те дават много енергия и са изключително полезни.</p> <p>Магазина предлага богат избор от фурми, сушени кайсии, сини сливи и много други.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16936/files/image/plovdivchani-predlagat-shtipka-zdrave-16.jpg" /></p> <p>Те се предлагат и в микс със сурови ядки, които са другата силна страна на &bdquo;Бахарика&rdquo;.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16936/files/image/plovdivchani-predlagat-shtipka-zdrave-17.jpg" /></p> <p></p> <p><strong>Био щанд &ndash;&nbsp;</strong>за почитателите на био продуктите, на този щанд има от всичко за всеки. Най-голям остава интереса към кокосовото, какаово масло и сусамовият тахан, които се предлагат на достъпна цена.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16936/files/image/plovdivchani-predlagat-shtipka-zdrave-18.jpg" /></p> <p>Интересни са още предложенията за различни видове масла и протеини.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16936/files/image/plovdivchani-predlagat-shtipka-zdrave-19.jpg" /></p> <p>Все повече нараства интереса и към богатия асортимент от различни по вид пълнозърнести брашна.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16936/files/image/plovdivchani-predlagat-shtipka-zdrave-20.jpg" /></p> <p>Интересна част от магазина заема и рафта със сиропи от бъз, рози, ягоди, малини, дива мента и други.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16936/files/image/plovdivchani-predlagat-shtipka-zdrave-21.jpg" /></p> <p><strong>И още:</strong></p> <p>За тези от вас, които искат да смелят закупените семена или варива, собствениците предлагат и специална машина за мелене на място.</p> <p>Почитателите на зехтина пък, могат да се възползват от предложението и да си закупят наливно зехтин екстра върджин от Гърция.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16936/files/image/plovdivchani-predlagat-shtipka-zdrave-22.jpg" /></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16936/files/image/plovdivchani-predlagat-shtipka-zdrave-23.jpg" /></p> <p><a href="https://trafficnews.bg/zdrave/plovdivchani-predlagat-shtipka-zdrave-po-dzhoba-vseki-snimki-101534/" target="_blank" rel="noopener">Статия на ТРАФИК Нюз</a></p>

Сравнение на продукти